Automobilist gearresteerd na doorrijden bij ongeval

Oss – Maandagavond 21 augustus is een fietser zwaar gewond geraakt toen hij werd aangereden door een automobilist. De bestuurder reed door, maar kon even later ter plaatse worden aangehouden.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 22.00 uur op Het Woud. De automobilist reed daar een fietser aan. De bestuurder reed vervolgens door met het slachtoffer op het dak van de auto. Vervolgens is de zwaar gewonde man op de Heihoeksingel van de auto af gevallen, dat is enkele honderden meters verder. De bestuurder reed door naar de Cereslaan en belde daar met familie. Die haalde hem op en bracht hem naar de plaats van het ongeval, waar hij door de politie werd aangehouden.  Het slachtoffer – een 31-jarige man uit een nog onbekende woonplaats – is naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht. De verdachte is ingesloten, het gaat om een 19-jarige man uit Geffen. De precieze toedracht van het ongeval wordt door verkeerspecialisten nader onderzocht.

Onderzoek 
De 19-jarige bestuurder is vandaag verhoord over de toedracht van het ongeluk. Hij verklaarde dat de fietser, vermoedelijk zonder verlichting, plots op de rijbaan voor zijn auto verscheen, waardoor een botsing niet te vermijden was. Vervolgens is hij doorgereden en een kleine kilometer verderop gestopt om zijn familie te bellen. Die zijn direct gekomen en hebben hem meegenomen naar de Heihoeksingel en heeft hij zich gemeld bij de agenten die daar al ter plaatse waren gekomen. Daarop is hij meegenomen naar het bureau en ingesloten. De officier van justitie heeft vanmiddag besloten hem in vrijheid te stellen in afwachting van het verdere onderzoek. Hij blijft verdacht van het verlaten van een plaats ongeval en een verkeersslachtoffer in hulpeloze toestand achterlaten. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis met botbreuken en hoofdwonden. Hij verkeert niet in levensgevaar. De auto is gisteren in beslag genomen voor nader onderzoek.