Brand verwoest auto’s en carport

OSS – Aan de Nieuwe Hescheweg in Oss zijn zaterdagnacht twee auto’s en een bijbehorende carport in vlammen opgegaan. De politie sluit brandstichting niet uit.

De brand brak rond vijf voor drie in de nacht uit. Onder de carport van een huis stonden twee auto’s in brand en ook het dak vatte vlam. Omstanders zeiden dat er sprake was van een grote vuurzee.

De brandweer schaalde meteen op en zette twee blusvoertuigen in. De brandweerlieden hadden de brand snel onder controle, maar konden niet meer voorkomen dat de auto’s en de carport in de as werden gelegd.

Ambulance opgeroepen
De brandweer voorkwam met water en schuim wel dat de brand oversloeg naar het naastgelegen huis, dat rook- en roetschade opliep. Verder kwam een ambulance naar de Nieuwe Hescheweg, omdat tenminste één bewoner van de getroffen woning rook zou hebben ingeademd.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Evenmin is duidelijk wat de precieze schade is. Daar werd zondagochtend onderzoek naar gedaan.

Vorige week ook al autobranden
Oss is de laatste tijd vaker slachtoffer van autobranden. Een week geleden gingen er aan de Schapedreef eveneens twee auto’s in vlammen op. Ook toen liep een naastgelegen huis schade op.