Demonstratie tegen azc Heesch loopt uit de hand: ME veegt plein schoon na vuurwerkbekogeling

HEESCH – De demonstratie tegen de komst van een azc in Heesch is maandagavond volledig uit de hand gelopen. De sfeer op het plein voor het gemeentehuis was grimmig. ME’ers werden bekogeld met vuurwerk, eieren en houtblokken. De ME voerde charges uit. Rond negen uur gaf burgemeester Marieke Moorman een noodbevel af. Daardoor kreeg de politie extra bevoegdheden om de openbare orde te herstellen. De gemeente wil dat er aan de Ruitersweg-West in Heesch een azc komt waar tien jaar vijfhonderd asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Zo’n duizend demonstranten kwamen maandagavond af op het protest tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch. Aan het begin van de avond was het nog relatief rustig, maar later sloeg de vlam in de pan. Het gemeentehuis en de ME werden bekogeld met vuurwerk, eieren en houtblokken.
Na enkele uren van hevig protest kreeg de ME de demonstranten uit elkaar. Rond kwart over negen was het plein bijna helemaal schoongeveegd.

Rond half tien werden ook de laatste relschoppers van het plein verdreven. De politie verrichte drie arrestaties. Er zijn geen gewonden gevallen.

Bron : Omroepbrabant