Gezin Oss ontsnapt aan vlammenzee: ’Het is gewoon een aanslag’

OSS – Het is druk op straat als politiemensen en inspecteurs van de brandweer maandagochtend de zwartgeblakerde woning aan de Staringstraat in Oss in- en uitlopen. Aan de schutting hangt een roze spandoek met de tekst: ’Hoera! Een meisje’. Vader, moeder, kind (2) en de baby konden op tijd aan de vlammen ontsnappen. Maar hun huis zijn ze kwijt. „Ze zijn door het oog van de naald gekropen”, vertelt een familielid.

Het vuur, dat begon als een autobrand onder de carport, sloeg in de nacht van zondag op maandag al snel over naar de woning waardoor het jonge gezin nog maar net aan de vlammen kon ontsnappen. De politie vermoedt brandstichting.

De Brabantse stad wordt al een jaar geteisterd door autobranden. Meer dan 35 auto’s gingen in vlammen op. Bleef de schade tot op heden nog beperkt tot personenauto’s die op straat geparkeerd stonden, ditmaal ging de dader een stap verder. Het vuur brak kort na half een ’s nachts uit. Ook de carport, waar de auto stond, vatte snel vlam. De felle brand sloeg over naar de schuur en de hoekwoning aan de Staringstraat.

Het getroffen gezin wordt verderop opgevangen door familie. Moeder en zus van de bewoonster van het uitgebrande pand willen anoniem wel wat kwijt over de schokkende gebeurtenis. „Het had geen twee minuten langer moeten duren”, verzucht de zus. „Ze zijn echt door het oog van de naald gekropen”, vult haar moeder, waar het jonge gezin wordt opgevangen, aan.

Moeder en zus ogen ontdaan, en zijn heel duidelijk: hun familie kan en wil nog niet praten over wat er vannacht gebeurd is. Ten eerste omdat ze nog veel te veel onder de indruk zijn van wat hen overkomen is. Maar óók, want daar zijn ze van overtuigd, omdat ze de pyromaan geen podium willen geven. „Zo krijgt hij de aandacht die hij zoekt. En dat ten koste van onze dochter, kleinkinderen en schoonzoon.”

BRON : TELEGRAAF

416A6883

Afbeelding 1 van 5