Politie lost twee waarschuwingsschoten bij aanhouding 55-jarige man in Oss

OSS – De politie heeft donderdagochtend rond halfacht op de Havikstraat/Valkstraat in Oss twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een man van 55 uit die plaats. Er raakte niemand gewond. Dat laat de politie donderdagmiddag weten.

De politie kwam donderdag af op een melding van een conflict bij een huis aan de Vijversingel. Toen agenten daar aankwamen, zagen ze op  straat een man die een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich had.

De politie probeerde hem aan te houden, maar hij weigerde mee te werken en nam de benen. Hierop gingen agenten achter hem aan. Op de Havikstraat/Valkstraat werden de twee waarschuwingsschoten gelost. De verdachte kon vervolgens in de Landweerstraat-Noord worden aangehouden.

Alleen politie heeft geschoten
Donderdagochtend was er eerst sprake van dat de politie één waarschuwingsschot had gelost en dat er een keer was geschoten door een man. Nu laat de politie weten dat zij twee schoten heeft gelost. Er zou niet door iemand anders geschoten zijn.

Buurtbewoonster Michelle Wolf kwam net thuis van haar krantenwijk toen ze agenten met getrokken pistolen bij haar in de straat zag staan.

Echt of nepwapen?
Het is volgens een woordvoerder van de politie donderdagmiddag nog niet duidelijk of de verdachte uit Oss een echt of een nepwapen bij zich had. Dit wordt onderzocht. De aangehouden verdachte zit vast.

Ook onderzoekt de politie wat er precies is gebeurd bij het huis aan de Vijversingel.

LEES OOK: ‘Laat je wapen vallen!’, vrouw schrikt als ze agenten met getrokken wapens ziet in haar wijk Oss

Twee straten afgezet voor onderzoek
De politie heeft zowel de Landweerstraat-Noord als de Havikstraat, een straat in dezelfde wijk, donderdag afgezet voor onderzoek. Er werd gezocht naar sporen. Verder is er een auto in beslag genomen.

Bron : Omroepbrabant.nl