Politie pakt autodief na achtervolging in Oss

OSS – Na een korte achtervolging heeft de politie dinsdag een autodief kunnen aanhouden. De vlucht van een van de daders eindigde dinsdagmiddag in Oss tegen een lantaarnpaal. Dat gebeurde op de Berghemseweg.

Volgens de politie was er eerder een kleine vrachtwagen gestolen bij een bedrijf. Een medewerker zag de wagen wegrijden. Ook reed er een andere auto met verdachten achter.

Snel in de auto

De medewerker sprong snel in de auto en zette de achtervolging in. Tegelijkertijd belde hij de politie. Hij zag dat de daders de vrachtwagen achterlieten in het buitengebied en overstapten in de vluchtauto, die achter de truck reed. De politie kon daarna de achtervolging overnemen. Korte tijd later kwamen de daders op de Berchemseweg in botsing met andere auto’s en tot slot tegen de lantaarnpaal en sprongen daarna snel uit de wagen.

De politie kon één van de verdachten inrekenen. Andere verdachten zijn nog spoorloos. Er raakte niemand gewond. In de omgeving van de Berghemseweg is de politie nog bezig met uitgebreid onderzoek.

Dinsdagmiddag werd via Twitter de hulp van het publiek ingeroepen. Een tweede verdachte zou in de buurt van de Goudplevier zijn gezien. Later liet de politie weten dat de dader niet meer werd gesignaleerd.