Werving nieuwe leden post Oss

Groen licht voor brandweerrood in Oss.

Onder het motto Groen licht voor brandweerrood zoekt de brandweer nieuwe collega’s M/V in Oss. Heb jij het in je om vrijwilliger bij de brandweer te zijn? Wil jij je inzetten voor anderen en hulp verlenen onder niet alledaagse omstandigheden? Kun je overdag snel op de brandweerkazerne zijn? Dan is het brandweervak vast iets voor jou!

Jouw werkzaamheden
Branden blussen is de hoofdtaak van een brandweerman/vrouw. Maar daar stopt het niet: Wat dacht je van het openknippen van auto’s bij ongevallen? Het verrichten van metingen bij vrijgekomen gevaarlijke stoffen en een helpende hand bieden aan dieren die te water zijn geraakt? Brandwacht zijn betekent veelzijdigheid, acute paraatheid en passie om je in te zetten voor mens en dier. Geen inzet is hetzelfde!

141201 BRW Oss stopper_digitaal

Ons aanbod
Spannend en uitdagend werk, een hechte groep collega’s en de mogelijkheid om je zinvol in te zetten voor je omgeving. Je wordt opgeleid tot (rijksgediplomeerd) brandwacht. Je werkt met de modernste brandbestrijdings- en redmiddelen. Voor oefenen, opleiden en uitrukken ontvang je een vergoeding. De opleiding tot brandwacht, een dag of avond cursus, is voor rekening van de brandweer.

Onze organisatie
De post Oss is onderdeel van Brandweer Brabant-Noord en wordt bemand door 47 vrijwilligers. Jaarlijks worden deze vrijwilligers, welke in drie ploegen zijn verdeeld, ongeveer 130 tot 150 keer gealarmeerd. De vaste oefenavond is op dinsdagavond. Ter bevordering van de onderlinge binding kent de post een actieve personeelsvereniging. Brandweer Brabant-Noord is het brandweerkorps voor de 20 gemeenten in Noordoost Brabant. De organisatie omvat ruim 1000 vrijwilligers en 250 beroepskrachten die werken vanuit 38 brandweerposten.

Wie zoeken wij?
Mannen en vrouwen met lef en een ondernemende instelling. Ben je flexibel, sportief, houd je van werken in teamverband en zet je je graag in voor je medemens in jouw woonplaats? Dan is vrijwilliger bij de brandweer iets voor jou! Een spannende bijbaan naast je eigen baan. Iedereen vanaf 18 jaar en in goede lichamelijke conditie kan zich aanmelden. Belangrijk is dat iemand snel op de kazerne kan zijn. Niemand is honderd procent beschikbaar, maar de voorkeur voor de post Oss gaat uit naar mensen die op door de weekse dagen overdag beschikbaar zijn omdat ze bijvoorbeeld in Oss werken en/of wonen.

poster_werving_Oss

Belangstelling
Is je interesse gewekt en lijkt het je wat om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met de postcommandant; Hans Rigter via telefoonnummer 06 – 53168232 of per e-mail: h.rigter@brwbn.nl. Uiteraard kun je bij hem ook nadere informatie krijgen over het werk van een brandweervrijwilliger, de organisatie, wat wij van jou vragen, en wat je voor ons kunt betekenen.

Info avond
Op woensdag 7 januari 2015 wordt er op de post een info avond georganiseerd. Ben je geïnteresseerd geef je dan op voor 2 januari 2015, dit kan per mail: info@brandweer-oss.nl. De avond begint om 20.00 uur bij de brandweerkazerne aan de Wethouder van Eschstraat 260 te Oss.

Hier kunt u de poster van de wervingscampagne inzien

Hier kunt u de folder inzien c.q. uitprinten om u aan te melden voor deze geweldige uitdaging.